TEATRE ROMEA, Barcelona.
Notícia: Diari Avui
ΑΙΝΙΓΜΑ ... AENIGMA ... ENIGMA ... Aquest blog és fruit de la nostra experiència i dels suggeriments d’alumnes com tu. El teu interès serà el que et faci avançar. Aquí hi trobaràs el món màgic del món antic. Descobriràs que l’ésser humà no ha canviat tant. Les seves passions, inquietuds, afeccions, grandeses i misèries són les mateixes. Estem a la vegada tan lluny i tan a prop … A la teva disposició, Josep-Lluís D'Ocon.
"Cada llengua és un bé de la humanitat. I naturalment ho és també la llengua catalana. D’aquesta, però, n’és dipositari el poble català. Som, doncs, nosaltres els adjudicataris del seu patrimoni, els garants de la seva continuïtat, i, per tant en som els responsables. I jo encara afegiria, en som nosaltres, el poble, però també els governants, l’administració. Per això una llengua sense estat es troba sempre en una actitud defensiva més que cap altra: ¿qui és el dipositari de les llengües grega i llatina? ¿Qui n’és, doncs, el responsable? Aquest és precisament el problema, perquè la resposta pot ésser tothom o ningú, tant se val."
CITES DE FILÒSOFS
HERÀCLIT: La saviesa és una sola cosa. Consisteix a conèixer el pensament pel qual totes les coses estan dirigides per totes les coses.
PROTÀGORES: L'home és la mesura de totes les coses: de les coses que són, per tal com existeixen, de les coses que no són, per tal com no existeixen.
SÒCRATES: Només sé que no sé res.
PLATÓ: Les coses es divideixen en dues classes: les que un creu saber i les que ignora. Les que un creu saber, no les busca, perquè creu saber-les; les que un ignora, tampoc les busca, perquè les ignora, i fins i tot si, per atzar, les tingués al davant no les podria reconèixer perquè ho ignora.
ARISTÒTIL: Els grans coneixements engendren els grans dubtes.
MARC AURELI: Qui no sap què és l'univers no sap on està. Alhora qui no sap per a què ha estat generat no sap qui és ell ni sap què és l'univers.
ST. AGUSTÍ: Ara bé, tot el que sabem, potser és correcte dir que també ho creiem; però no ho és dir que tot el que creiem també ho sabem.
NIETZSCHE: Conèixer és comprendre qualsevol cosa de la manera més profitosa per a nosaltres.
UNAMUNO: No es pot conèixer res que abans no s'hagi volgut.